Caffé Bristot

De filosofie van Bristot is niet veranderd sinds de dag dat het merk werd opgericht: onze karakteristieke eigenschappen zijn nog steeds kwaliteit en uitmuntendheid. Lang geleden in 1919 is onze oprichter Domenico Bristot aan de slag gegaan met een onderzoeksproject waarmee hij zijn droom kon verwezenlijken. Vandaag, meer dan 100 jaar na de oprichting van de koffiebranderij, blijft onze filosofie ongewijzigd: hoge kwaliteitsproducten en eersteklas service. Dat alles voor een Premium koffie met unieke zintuigen.

Bristot in Nederland

C2CU | Coffee & Drinks d’Italia is in Nederland de importeur van Bristot koffie met dezelfde filosofie, hoge kwaliteitsproducten en eersteklas service, maatwerk en servicegerichtheid waarbij waarbij de klant centraal staat. Onze missie is om onze producten en service aan te bieden met nét dat beetje extra om uw koffiemoment compleet te maken. Wij verzorgen de koffievoorziening aan de horeca, café, ijssalon, koffiebar, kantoor, MKB en de retail.

De koffie van de Italiaanse ijsmakers

De Dolomieten bergstreek van de provincie Belluno, in de regio Veneto, wordt gezien als de bakermat van de Italiaanse ijsmakers. Caffé Bristot werd in 1919 opgericht in de stad Belluno en werd in de provincie veel geschonken. Toen de ijsbereiders uit deze regio zich gingen verspreiden door heel Europa namen velen van hen de Bristot koffie uit hun eigen streek mee. Zo verwierf Bristot de cultstatus van ijssalon koffie.

Traditie en innovatie

Het geheim van ons succes ligt in de manier waarop we gebruik hebben gemaakt van de voordelen van ervaring, traditie en tegelijkertijd hebben kunnen innoveren om met de tijd mee te gaan.
Geschiedenis en traditie vormen de basis van ons merk: Domenico Bristot, de oprichter van de koffiebranderij die tot op de dag van vandaag zijn naam draagt, ontdekte dat hard werken, vaardigheid, geluk en een gezonde dosis intuïtie waren – net als voor andere geweldige mannen van zijn tijd – het geheim van succes.

Op zeer jonge leeftijd verhuisde Domenico Bristot naar Wenen, een van de hoofdsteden van de Belle Epoque en een smeltkroes van filosofen, schrijvers, wetenschappers en ondernemers, waar hij een aantal stimulerende vriendschappen sloot. Vooral belangrijk voor de toekomst van Domenico was zijn vriendschap met een koffiebrander, die hem kennis liet maken met de fascinerende wereld van koffie.
Bij zijn terugkeer naar Italië in 1919 besloot Domenico een branderij te openen waar hij de innovatieve technieken voor roosteren en blenden die hij had geleerd in de praktijk kon brengen.

Na veel studeren en experimenteren vond hij eindelijk wat hij zocht: een koffie met een intens, aangenaam aroma en een zoete, fruitige smaak – iets heel anders dan de andere koffies van de dag.
Hierin schuilt het geheim van het succes van de Bristot koffiebranderij: onze unieke roostermethode, nauwgezet onderzoek naar de beste oorsprong van koffie en passie voor uitmuntendheid, onmisbare factoren voor het verkrijgen van een werkelijk unieke espresso. Tot op de dag van vandaag stimuleert hetzelfde niveau van passie ons om uitmuntendheid en kwaliteit na te streven door onze productie- en logistieke processen voortdurend te innoveren om de continuïteit tussen verleden en toekomst te garanderen.

Bristot Coffee Academy

De behoeften van klanten veranderen voortdurend en om een ​​constant hoge kwaliteit en een onberispelijke service te garanderen, is het essentieel om te weten hoe we onszelf kunnen blijven verbeteren. De krachtigste tool om dit te doen is onderwijs: daarom hebben we de Bristot Coffee Academy opgericht.

De Bristot Coffee Academy is geaccrediteerd door de SCA (Specialty Coffee Association) en kan certificaten afgeven die voldoen aan het internationaal erkende Coffee Skills Program. Het is een alomvattend onderwijssysteem dat overal in Europa hetzelfde is en dat erop gericht is te voorzien in de onderwijsbehoeften van professionals in de koffie-industrie.